AKTUÁLIS

8264 Szigliget,
Kossuth u. 53.

 

  


 Az iskolaépítés helyének kiválasztásánál figyelembe vették az óvoda közelségét, a meglévő sportpályát, továbbá azt, hogy a későbbiekben az esetlegesen szükségessé váló épületbővítésre, sportpályákra megfelelő hely álljon rendelkezésre.
A község oktatási épületeinek elhelyezése ideális, egyrészt a település főutcájáról megközelíthető, a helyközi járat megállóhelye az iskola előtt van kialakítva. Másik oldalról közpark, illetve erdő veszi körül. A gyerekek részére hatalmas zöld terület, műfüves- és kosárlabda pálya, esetenként korcsolya pálya biztosított a tanítás közti szünetek szabad levegőn történő eltöltésére, illetve a testnevelés órák, sportköri foglalkozások megtartására.

 

A szomszédos ingatlanon található a 2006-os évben felújított füves labdarúgó pálya, illetve egy növényvilágban gazdag, csodálatos park, mely egészen a Tapolca-patakig húzódik. A füvesített, fákkal, virágokkal teli iskolaudvaron diákjaink kellemes, igényes környezetben, jó levegőn tölthetik az óraközi szüneteket. Az osztálytermeken és szaktantermeken kívül a folyamatos fejlesztés alatt álló informatika terem is a tanulók rendelkezésére áll. Az iskola belső környezetének díszítése, otthonossá tétele a gyermekek által készített kedves alkotásokkal, valósul meg. Az óvoda napfényes, tágas ebédlőjében kulturált körülmények között étkezhetnek tanulóink, akiket változatos, házias menükkel várunk, igény szerint tízórait és uzsonnát is biztosítunk számukra.