AKTUÁLIS

8264 Szigliget,
Kossuth u. 53.

Az iskolánk Szigliget központjában található, mégis nagyon nyugodt helyen. Nagy udvarunk van, azon egy aszfaltos kosárlabdapálya, és egy műfüves focipálya, ami a környéken nekünk volt először. Az iskola mellet helyezkedik el a nagy focipálya és az erdei futópálya. Ezeket testnevelés órákon is használjuk.
Kis létszámú osztályaink vannak, nagyon családias jellegűek, ezért is szeretünk annyira idejárni.
Az órákon a tanáraink arra törekednek, hogy a gyengébb tanulók is jó jegyet szerezhessenek. Mivel kevesen vagyunk, így több idő van minden diákra. A szünet mindig jól telik. Mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságot. Van több ping-pong asztalunk, két csocsó, sok társasjáték és könyv, nem beszélve a kicsiknek kialakított kuckóról, amiért mindenki rajong. Kapunk tejtermékeket, gyümölcsöt, zöldséget, ezeket szintén a szünetekben fogyaszthatjuk el.
Az osztálytermekben van pihenő sarok, ami nagyon jól szolgál egy nehéz óra után, vagy akár egy beszélgetős órán is szuper jó tanulóhely.
Sok szakköri lehetőség van az iskolában. Agyagozhatunk Anikó nénivel, népi táncolhatunk - akár üveggel a fejünkön - Kati nénivel; rajzolhatunk és falat is festhetünk szombatonként Béla bácsival. Atletizálhatunk és focizhatunk Pali bácsival, vagy énekelhetünk, zongorázhatunk, furulyázhatunk Kriszta nénivel. Csecsemőgondozást tanulhatunk Ildikó nénivel. Ha esetleg szabad délutánunk van, beülhetünk a napközibe. Ott minden segítséget megkapunk a leckeíráshoz, tanuláshoz. Hétvégén túrázhatunk Béla bácsival és Kriszta nénivel, színjátszó körbe járhatunk Regina nénihez. A felvételire készíti fel a 8. osztályosokat Regina néni és Tibor bácsi. Korrepetálnak, a tehetséges tanulókat segítik tanáraink többen is. Minden arról szól, hogy mi a maximumot kihozhassuk magunkból.
Versenyeredményekben is gazdag az iskolánk, akár művészeti- sport-, vagy tanulmányi szinten. Tanáraink mindig szívesen készítenek fel minket, néha szabadidejüket is feláldozva.
Rengeteg programot és kirándulást szerveznek számunkra hétvégén is. Ebben a tanévben ellátogathatunk a Fővárosi Nagycirkuszba és a Mezőgazdasági Múzeumba Budapestre; a továbbtanulók minden segítséget megkapnak a jó választáshoz. Szívesen készülünk fellépésekre, ünnepélyekre, ahol mindig jól szerepelünk. Mindig különleges a karácsonyi műsorunk, mert a templomban koncertet adunk az érdeklődőknek a bennünket támogató tapolcai felnőtt kórusokkal. Tanáraink és tanítóink a leendő elsőseinkre gondolva, iskolai felkészítőt tartanak. Mondanom sem kell, ennyi program mellett csak úgy elrepül a tanév.
Mindig szomorúak vagyunk, amikor év végén a nyolcadikos osztály elballag ebből a CSALÁDBÓL.

Gyere hozzánk, tanulj itt! Légy a család újabb tagja!

Bátai Anna
végzett tanuló