AKTUÁLIS

8264 Szigliget,
Kossuth u. 53.

A Szigligeti Általános Iskola diákjai a Vas megyei Őrimagyarósdon táboroztak 2019. július 8 és13. között.  Útnak indult 19 diák és 4 felnőtt. Az előre megtervezett programokhoz tartottuk magunkat, kivéve a Vadása tóban való fürdés, mivel nem volt kánikula. A tóhoz ellátogattunk, de fürödni nem tudtunk. Viszont az időjárás kedvezett a túráknak. Bizony volt a lábunkban napi 14-18 km.

Számháborúztunk az Őrimagyarósd „Földvár”területen. Kemény nagy és emlékezetes csata volt. Gyalogoltunk egy keskeny pallón át egy ingoványos tőzegláp területen. Szalafőről túravezető irányításával tanösvényen haladva átmentünk Őriszentpéterre. A tanösvénynek voltak olyan szakaszai, ahol egy kalandregényből készült film szereplőinek érezhettük magunkat – pl egy olyan fahíd melyet a vihar nagyon tönkretett: mozgott, ingott, erősen megdőlt… Szépséges volt „Pityerszer Skanzen” ahol szembe találtuk magunkat elődeink falusi életével. Készítettünk tábori zászlót, tábortüzet gyújtottunk, szalonnát sütöttünk, énekeltünk és játszottunk.

Köszönet mindenért: ételadományok, bevásárlás lebonyolítása; a kollégák: Sötét Éva, Szájer Béla; a szülők: Pál Júlia Tímea, Farkasné Ilike, a Szabó család, Tünde és György segítségéért. Külön köszönet: a Szigligeti, Badacsonytördemici és Hegymagasi Települési Önkormányzatoknak az áldozatos támogatásokért. Nagy öröm volt Benkő Katalin leköszönő intézményvezető asszony látogatása.

HÁLA ÉS KÖSZÖNET MINDENKINEK! További szép nyarat!

  1. július 19. Tisztelettel: Csák Enikő táborvezető

-Teljes dokumentum fotókkal-